Onsdag

 • 19.00 Storstuggu

  Albert og Anna - Riksteateret

  Kjærlighet gjennom livets årstider.

  Frode Grytten er en av våre mest folkekjære forfattere, og med dette stykket har han laget en varm og vakker hyllest til livslang kjærlighet. Vi kommer tett inn på Albert og Anna, to eldre mennesker, som har elsket hverandre gjennom et langt liv. Albert & Anna er historien om helt vanlig kjærlighet, den kjærligheten som ikke blir sett av andre enn de som deler den.

  Som livspartnere har Albert og Anna dyrket sin hage som de har dyrket hverandre. Men nå er Anna i ferd med å forsvinne, og når hun blir borte, er også Albert redd for å miste seg selv. I forestillingen treffer de igjen den unge Anna og den unge Albert. Humoristiske og varme tilbakeblikk skildrer samliv og samhold gjennom vekslende årstider.

  Grytten forteller med dette en sterk kjærlighetshistorie. Han er elsket for sine ærlige, morsomme og gjenkjennelige fortellinger om vanlige menneskers uvanlige liv, og står bl.a. bak suksessforestillingene Bikubesong og Sånne som oss. Regien er ved Hildegun Riise og kjærligheten tonefølges av Espen Leite, kjent for sin sjeldent vakre tangomusikk.

  «Den enkle gleda ved å stelle i hagen saman med nokon. Den enkle gleda ved å lage kaffi til nokon. Den enkle gleda ved å halde rundt nokon. Han tenker at om han står slik lenge nok, så kjem ho tilbake.»

  På scenen
  Kari Simonsen, Anna Stine Robin Berg Hansen, Sverre Bentzen, Albert Kristoffer Sagmo Aalberg og Espen Leite.

  Team
  Av Frode Grytten. Regi: Hildegun Riise. Scenografi: Åse Hegrenes. Videodesign: Åsmund Bøe. Lysdesign: kunngjøres senere. Lyddesign: kunngjøres senere.

  Forestillingslengde: 140 min (inkl. pause)

  Produsert av Riksteatret i samarbeid med Den Nationale Scene.

  Hvordan ta vare på kjærligheten livet ut?
  Bjørk Matheasdatter, forfatter bak boken «Å elske og bli elsket», blir med Riksteatret på turné med forestillingen «Albert & Anna». Hun holder et gratis minikurs i foajeen 45 minutter før forestilling.

  Billetter på www.storstuggu.no

 • 21.30 Storstuggu

  Ettersnakk på scenekanten

  Møt manusforfatteren Frode Gytten og skuespillerne Kari Simonsen og Kristoffer Sagmo Aalberg fra Riksteaterets forestilling "Albert og Anna". Hør dem fortelle om manusarbeidet, forestillingen, rollene og tematikken. 

  I Falkbergetsalen rett etter forestilling onsdag kveld. 

  Inkl. i teaterbilletten